Social Media Lab

La hipòtesis marc del projecte Social Media Lab és que el ciutadà, fent ús dels nous mitjans socials, passa d’un paper passiu a un de creatiu i amb aquest traspàs pot esdevenir un actor clau per la innovació social. Internet i l’actual fenomen de convergència i democratizació i mobilitat dels mitjans audiovisuals i les TIC són un context de producció on el ciutadà pot  innovar, passant d’espectador passiu a creador de coneixement en la intersecció que es produeix al donar accès i capacitar als nous mitjans socials i els dispositus tecnològics i els diversos contextos ciutadans amb les seves necessitats i oportunitats.

Les nostres accions i projectes s’enfoquen especialment a les comunitats locals de Cornellà del Llobregat per funcionar com catalitzador d’aquest canvi. Els joves i els sènior són actors especialment reactius i per això ens interesen especialment

L’empoderament en TIC i l’alfabetitzacio en nous mitjans socials: Avui, el procés de creació coneixement passa per l’aprenentatge dels llenguatges computacionals i audiovisuals per dominar les capacitats de comunicació i expressió: el joc actuació, simulació, l’apropiació, la multi-tasca, coneixement distribuït, intel·ligència col·lectiva, el judici, la comunicació transmedial, el treball en xarxa i la negociació.

Com ho farem?
Amb projectes d’innovació:  amb diversos actors i fent us dels nous mitjans socials.
Treballant amb usuaris: re-dissenyant amb els usuaris els projectes de recerca i aplicant metodologies d’avaluació participativa.
Prototipant dispositius web híbrids (mashups) en xarxa amb eines disponibles, preferentment opensource.
Interactuant a partir de les posibilitats que ofereix Internet, fent ús de l’Anella Cultural o adaptant-nos als dispositiud factibled en cada context.
Empoderant individus i comunitats.
Interdisciplinarment: apropiant-nos de "l’aprendre mentres fas” del constructivisme; aplicant la creativitat al prototipat i a la resolució de problemes del pensament diseny i pensament computacional i  també de l’alfabetització en mitjans socials en l’entorn de convergència de mitjans mòbilss i en xarxa.
Enfocant: Al context de crisi actual cal enfocar els esforços amb projectes i accions d’innovació social amb eficiència, impacte i rendiment.
Connectant: Entorns com la música i l’esport són dos àmbits culturals que connecten amb els ciutadans i traspassen fronteres. I participant en projectes i xarxes que ens posicionen en les internacionals per participar en futurs projectes globals.
Col·laborant: Les noves eines en xarxa fan de la col·laboració una manera  de fer imprescindible per la societat del coneixement.
Documentant metodologies i pràctiques extrapolables.
Comunicant i explicant allò que hem aconseguit, els problemas que ens hem trobat per tal de poder enfrontar-nos a nous reptes, i oportunitats i convertir-los en nous projectes.

Projectes en curs:

Sportic

Musiclab

Vision

«  
  »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
  • Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement de Cornellà
  • Ajuntament de Cornellà de Llobregat
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Siemens
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Barcelona
  • Orange