Seniorlab

Què és Seniorlab?

Seniorlab és un projecte cívic per donar valor a l’experiència i les idees de la gent gran en el marc de la Societat del Coneixement.

Seniorlab és un equip de treball format per persones més grans de 50 anys, professionals i investigadors.

Seniorlab és un laboratori ciutadà en el que tots els participants poden trobar les eines necessàries per idear, dissenyar i desenvolupar els seus propis projectes.


Quant de temps cal dedicar?

Al Citilab, dues tardes a la setmana, a casa tan com vulguis!

Qui en pot formar part?
Gent més gran de 50 anys interessada en les noves tecnologies i en com aquestes noves tecnologies poden ser útils a les persones grans.

La tecnologia no te edat!!!

Què pots aprendre?
A col·laborar en un grup de recerca i innovació format per i per a la gent gran sobre temes diversos. A fer ús de les noves tecnologies multimèdia: Internet, correu electrònic, fotografia, video, presentacions… tot el que tú vulguis fer!!!

Què pots aportar?
Experiència de vida, històries ciutadanes, motivació, memòria, temps, innovació. Valorem molt especialmente les històries personals que són les que donen cos a la història d’una ciutat. Les teves pròpies idees sobre aspectes que donen qualitat de vida a la gent gran: estan adaptats tos els productes que fas servir a les teves circumstàncies (ordinadors, electrodomèstics, vestits, automòbils, ...). Se t’acudeixen formes per millorar la teva qualitat de vida (comunicació i relacions personals, viatges, situació econòmica, oci, ...)? Pots imaginar millores en temes de salut (assistència, cures, etc.)?

El testimoni personal
Seniorlab “és un grup de gent gran que es troba per desenvolupar idees. Quines idees? Per exemple, la memòria. Nosaltres som una generació que hem vist molts canvis. La societat ha canviat tant que som una generació que ha perdut el tren, que hem passat del “sí, pare” al “sí, fill”. Volem transmetre la nostra memòria com a experiència, però encara més, com a identitat. Als nostres pares els hi van servir els esquemes del seus pares. Però la nostra generació ha hagut d’inventar el camí”

(Maria Carcereny, participant en Seniorlab 2008)
Podeu veure l'activitat del Senior Lab a través del seu bloc.

«  
  »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
  • Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement de Cornellà
  • Ajuntament de Cornellà de Llobregat
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Siemens
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Barcelona
  • Orange