Satchel

Satchel (Seniors Accessing Technologies for Co-housing with e-Learning) se centra en l'intercanvi d'experiències en l'àrea de la formació no tradicional a la gent gran. El seu objectiu és posar en contacte diferents comunitats del territori europeu perquè treballin sobre casos d'èxit que han portat a aquestes persones a disposar de coneixements extres per tal de millorar la seva forma de vida i la seva inserció social, sempre des de la perspectiva de la societat del coneixement. 
 
Amb tot aquest procés es donaran pistes sobre com es poden desenvolupar polítiques públiques a nivell europeu en aquest àmbit. Hi participa un grup de treball al voltant de 20 persones que s'impliquen en el projecte i que sorgeixen de l'actual Seniorlab amb un impacte indirecte que afecta a més de 100. 
 
El projecte té com a objectiu promoure la ciutadania activa de les persones grans, evitant així la seva exclusió social. Es tracten temes com el co-housing, com els seniors poden contribuir al disseny de noves formes d'habitar les
ciutats, com fer-lo amb les TIC.  Es comença a considerar que la seva contribució a les smart cities pot ser clau. La contribució de Seniorlab s'ha centrat en la construcció del kit de eines digitals per als seniors. És una orientació molt novedosa que fins ara no es tenia en compte. i es creen eines i canals de comunicació. Competències millorades en les tecnologies digitals innovadores són avui dia un requisit previ per a la ciutadania activa i la connexió percebuda de les persones grans. En aquest projecte hi participen les ciutats de Cornellà de Llobregat, Helsinki (Finlàndia) i Manchester (Regne Unit).  
 
 
«  
  »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
  • Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement de Cornellà
  • Ajuntament de Cornellà de Llobregat
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Siemens
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Barcelona
  • Orange